De Basis Plantaardig
De Basis Plantaardig
34,95 € |
Koop nu:
gratis verzending
DE BASIS Plantaardig vertelt je alles wat je moet weten om te koken zonder dierlijke producten en evenaart ons klassiek smaakpatroon.
Plantaardig roerei? Bechamelsaus zonder boter? Hoe maak je zeewierbouillon? Kun je een kaaskroket even lekker maken zonder kaas? Wat is zijden tofu en hoe maak je er een quiche mee? Welke bindmiddelen vervangen ei en gelatine in desserts? Hoe evenaar je de smaak van vlees als je het niet gebruikt?
Het boekje geeft je inzicht in producten en smaakmakers zoals sojasaus, edelgistvlokken, aquafaba en miso. Het verklaart het belang en het nut van plantaardige eiwitten, staat stil bij het belang van de 5de smaak umami en leert je via tientallen kook- en snijtechnieken groenten, fruit, zaden, granen en peulvruchten op de juiste manier te verwerken.
Dit boekje toont je alle basiskennis die nodig is om plantaardig te leren koken.
In de beginjaren van de 21ste eeuw verscheen DE BASIS, een klein kookboekje met zwart linnen cover en goud op snee. Het boekje bevatte alle basiskennis die je nodig had om klassiek koken onder de knie te krijgen. Het werd een bestseller, een icoon gedurende twee decennia lang.
DE BASIS Plantaardig bouwt verder op dit verleden maar laat los wat niet meer bijdraagt aan de toekomst.
Eerste druk: september 2023
Tweede druk: februari 2024
Auteur: | Pieter-Jan Lint |
Fotografie: | Tony Le Duc |
Art direction: | Oeyen & Winters |
Vormgeving: | Siebe Le Duc |
Formaat: | 120 x 160 mm, 352 pagina’s |
Afwerking: | Gekartonneerd diepgroen linnen cover met diepdruk, leeslint en goud op snede. |
Illustraties: | 170 kleurenfoto’s |
Versie: | Nederlands |
ISBN: | 978 94 90028 90 9 |